Să începem cu partea esențială, ce am vrea să ții bine minte, deoarece aceasta este cheia ginsengului: nu este tot una, câți ani are rădăcina de ginseng folosită la prepararea produsului, și unde a fost fabricat produsul folosit de noi. De ce? Îți explicăm imediat în detalii.

Dar prima dată îți arătăm, cât de evidentă este diferența între o plantă de 6 ani, una de 4 ani, una 2 ani, și una de 1 an! Dacă produsul a fost făcut din plantă de 4-6 ani, acest fapt va fi evidențiat pe ambalaj!

rădăcină de ginseng 6 ani

Panax ginseng are un conținut maxim de substanțe active când ajunge la vârsta de 6 ani.

Știm de milenii, că anumite plante influențează procesele care au loc în organismul nostru, au capacitatea de a le normaliza pe cele care nu funcționează bine, respectiv de a diminua simptomele.

Multe dintre medicamentele moderne conțin extrase din plantele menționate, dar cei cărora nu prea le plac produsele sintetice, au la dispoziție și produse naturale.

În comparație cu medicamentele, argumentul cel mai important lângă preparatele pe bază de plante medicinale este, că acestea încarcă organismul într-o măsură mult mai mică. Medicamentele produse pe cale sintetică conțin foarte multe substanțe, motiv pentru care este mult mai mare probabilitatea unor sensibilități, reacții alergice și a diferitelor efecte secundare. Bineînțeles, nu se poate exclude posibilitatea ca la cineva să apară reacții alergice la substanța activă a unei plante medicinale, dar acest lucru se întâmplă mult mai rar – în majoritatea cazurilor aditivii din medicamente sunt cei care cauzează probleme.

Una dintre aceste plante foarte folositoare este panax ginseng, care este deosebit de complexă, poate să ajute în cazul celor mai diferite probleme.

Dar ce este de fapt ginsengul?

Ginsengul este o plantă din Asia, care conține foarte multe substanțe active, și datorită acestui fapt poate fi eficient pe mai multe planuri.
rădăcină de ginseng 6 ani

Ginsengul, adică panaxul este o plantă umbeliferă, care aparține familiei araliaceelor. Este o plantă perenă cu creștere lentă, a cărei rădăcină se folosește în Extremul Orient deja de secole. Totodată își are locul și în lumea modernă, deoarece ginsengul cultivat în locul adecvat are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman.Bineînțeles nu este totuna când și ce fel de ginseng folosim, întrucât planta are mai multe soiuri, deși acest lucru nu prea se cunoaște.

Tipuri de ginseng și eficiența acestora

Pe lume există multe feluri de ginseng, cu nume academice și componente diferite. De exemplu: Ginseng coreean – Panax CA Mayer, ginseng chinezesc – Panax Notoginseng FH Chen, ginseng american – Panax Quinquefolium L., etc.

Conform multor cărți de medicină clasică, panax ginseng coreean este cel mai valoros și mai eficient dintre aceștia. Acest lucru nu poate fi întâmplător, și nici nu este: În Coreea au fost elaborate metode de nivel mondial de prelucrare a ginsengului, așa a fost realizat ginsengul alb, ginsengul roșu, ginsengul negru, ginsengul fermentat și Ginsengul Enzimatic.

Dintre extractele de ginseng coreean ginsengul negru este cel mai eficient aliment funcțional sanitar, deoarece în acesta se află cele mai multe substanțe active.

Ginsengul cunoscut în Coreea sub denumirea de Panax Ginseng conține 32 feluri de saponine*, care îl face în mod univoc lider între soiurile de ginseng: proporția componentelor cu efect terapeutic este deosebit de mare.

Să comparăm soiurile de ginseng din punct de vedere al conținutului lor de saponine:

Conținutul de substanțe active al soiurilor de ginseng din diferite țări

 Conținutul de substanțe active al soiurilor de ginseng din diferite țări

Ginseng roșu coreean

Ginseng japonez

Ginseng chinezesc

Ginseng american

Panax ginseng

C.A. Meyer

 

 

32 de soiuri

Panax

japonicus

C.A. Meyer

 

8 soiuri

Panax

notoginseng

(Burk) F.H. Chen

 

15 soiuri

Panax

quinquefolius L.

 

 

14 soiuri]

 

*Saponinele: sunt niște substanțe tensioactive, compuse dintr-o moleculă hidrosolubilă și una nesolubilă în apă, deseori glicozidică, care în urma agitării formează spumă. Ajută dizolvarea în apă a uleiurilor liposolubile (acesta este așa numitul efect emulgator). Foarte mulți producători marchează conținutul de saponine ca fiind ginsenozide!

Roșu, negru sau gold? Extract, eventual pulbere, capsule sau fiole de ginseng? Care este cel mai bun ginseng ?

Când spunem ginseng, cei mai mulți se gândesc la o plantă medicinală, care este cultivată pe peninsula coreeană de secole. Ei bine, acest lucru este pe jumătate adevărat: planta este aceeași, dar poate fi folosită în foarte multe feluri.

 1. Fiolă: un pic de pulbere de ginseng, apă, miere și atât. Tipic chinezească, ieftină, cu conținut minim de substanțe active.
 2. Capsule ginseng: Paleta este deosebit de largă. Probabil din acestea există cele mai multe feluri. Sunt foarte mulți producători, și chiar asta este cheia: câți ani are ginsengul din capsulă, și unde a fost cultivat? Un produs fabricat din ginseng de 6 ani nu poate fi ieftin, deoarece înglobează un efort susținut timp de 6 ani, timp necesar formării unei concentrații optime de substanță activă.
 3. Extracte: Există extract roșu, gold și negru. Principala deosebire dintre ele este compoziția sau cantitatea conținutului lor de substanțe active. Acestea sunt produse fabricate exclusiv din plante de 6 ani, specific în Coreea de Sud, și în comparație cu produsele de ginseng obișnuite par a fi scumpe.

*Cât costă ginseng?

Dacă îl consideri deosebit de ieftin, atunci conținutul lui de substanțe active este scăzut, deci nu prea poți avea încredere nici în eficiența acestuia. În consecință nu este recomandat.

În prospectul preparatelor de ginseng de obicei greutatea produsului (de ex. a capsulei) este specificată în miligrame, ceea ce semnifică cantitatea pulberei de ginseng din capsulă. DAR! Nu este descris câtă substanță activă conține această pulbere de ginseng măcinat. Pe deasupra, de obicei sunt făcute din ginseng tânăr, astfel absorbția și efectul este minim. Gândește-te la acest lucru înainte să-l cumperi!

Deci atunci care este alegerea cea mai bună: Ginsengul Roșu Gold sau cel Negru?

Ginsengul negru și roșu conține 6-12 mg/g de substanță activă (dar min. 6 mg/g), iar extractele Roșu gold conțin cel puțin 13 mg/g de substanță activă.

Pe baza celor de mai sus pe bună dreptate poți crede, că extractul de Ginseng Roșu Gold este alegerea cea mai bună, dar asta nu este neapărat adevărat, deoarece în timpul prelucrării și expunerii la aburi a rădăcinii de ginseng se schimbă compoziția substanțelor active (ginsenozidelor). Aceasta este diferența principală.

Te liniștim: ginsengul gold cu substanță activă mai puternică în mod sigur nu-ți va face rău, în cazul majorității oamenilor totuși cel negru s-a dovedit  a fi eficient. Produsele fabricate din ginseng roșu sunt foarte răspândite în Europa, însă ginsengul negru este socotit o adevărată raritate în această parte a lumii.

Dar nu la noi, deoarece noi îți aducem unul dintre produsele de ginseng negru de cea mai bună calitate, direct din Coreea de Sud!

ginsengul negru

Ginseng din Geumsan – regele produselor de ginseng negru

Ginsengul negru folosit de noi provine din ținutul Geumsan, mai precis din Nami, un sat mic, unde este cultivat de secole. Aceasta este prima localitate unde s-a cultivat în mod concret ginsengul, și unde până în zilele noastre se cunosc deja toate secretele cultivării plantelor de cea mai bună calitate, astfel oferind un ginseng de o calitate deosebită.

De începuturile cultivării ginsengului se leagă și o legendă coreeană:

Un tânăr cu numele Kang, care a trăit aproximativ cu 1500 ani în urmă, și-a pierdut tatăl devreme, dar și mama lui era pe moarte. Se ruga pentru vindecarea mamei într-o peșteră de munte. Puțin mai târziu i-a apărut în vis o zeitate, și i-a spus să caute pe o stâncă roșie de pe munte o plantă cu trei bobițe roșii, și s-o fiarbă pentru mama lui. După ce Kang s-a trezit din somn, s-a dus la stânca roșie, unde într-adevăr a găsit o plantă cu trei bobițe roșii. Le-a cules, le-a fiert, apoi a dat decoctul mamei sale, care în mod miraculos s-a vindecat. După cele întâmplate, Kang a sădit semințele plantei, și astfel el a fost primul, care a cultivat planta ginseng.

După atât de mult timp nu se știe cât adevăr este în această legendă, în orice caz povestea prezintă foarte bine ce putere îi atribuie coreenii ginsengului.

Ei bine, poate nu-l putem considera miraculos, deși noțiunea miracolului este relativă. Cert este, că și astăzi, în vremurile noastre moderne, ginsengul poate fi soluția pentru numeroase probleme, ceea ce nu se referă doar la simptomele fizice. În țările dezvoltate, de exemplu, stresul este o boală socială, care este răspunzătoare pentru numeroase probleme de sănătate, totodată cu un consum regulat de ginseng și nivelul stresului poate fi redus.

Acest lucru se datorează faptului, că ginsengul aparține plantelor medicinale adaptogene, ceea ce înseamnă, că după efectele pe care le are stresul asupra organismului, poate ajuta la refacerea stării normale. Din acest motiv poate fi o alegere excepțională, de exemplu, și pentru sportivi, care în timpul antrenamentelor și concursurilor își supun organismul unui stres fizic considerabil.

Bineînțeles, la fel de bine funcționează și în viața cotidiană, atât în cazul stresului fizic, cât și al celui psihic.

Exportatorul ginsengului negru

Însăși regiunea Geumsan este ca de poveste – dacă pornim de la acest fapt, chiar și povestea de mai sus poate fi adevărată. 71,5% a suprafeței sale este acoperită de păduri, și aici șerpuiește râul Geumang, numit și „Râul de mătase”.

Parcă acesta ar fi locul „ales”, unde a putut lua ființă câmpul cel mai mare de cultivare a ginsengului din Coreea de Sud. Geumsan cultivă în cantitate mare ginseng crud de calitate superioară.

Geumsan cultivă în cantitate mare ginseng crud de calitate superioară.

Aici sunt cei mai mulți prelucrători de ginseng din țară, în total 375. Localnicii cunosc tehnologia specială de prelucrare a ginsengului negru, astfel regiunea oferă ginsengul negru de cea mai bună calitate.

Calitatea este garantată

Până în prezent, regiunea Geumsan a adunat o experiență de 1500 de ani în cultivarea ginsengului, astfel au avut timp destul pentru a-și perfecționa metoda.

Plantele cultivate aici au certificat GAP, care garantează securitatea maximă a cultivării și prelucrării ginsengului – reglementând printre altele cantitatea chimicalelor, a adaosurilor și microbilor din procesul de fabricație.

Ginsengul negru din Geumsan utilizează sistemul RFID „Geumheuk”, care dă posibilitatea identificării cu radiofrecvență. Astfel devine posibilă urmărirea cantității chimicalelor utilizate, a calității și cantității solului și a apei, chiar de la începutul cultivării, deci tot procesul poate fi verificat de la început până la capăt.

Acesta este ginsengul pe care-l importăm noi, direct din Geumsan, deci la noi găsești cel mai bun produs!

De unde provine efectul ginsengului negru?

Ginsengul negru, după cum am mai menționat, conține substanțe active în cantitate de 6-12 mg/g. Se fabrică din ginseng crud, prin prelucrare cu aburi și uscare. În Europa este foarte greu de procurat, noi îl importăm direct din Coreea, de la un partener de încredere.

Ginsengul negru este fabricat cu o metodă prin care se rearanjează proporția substanțelor active de ginsenozide Rg3, Rg5 și Rk1 din ginseng.

Ginseng beneficii

Ginsengul negru, în comparație cu cel roșu, conține o cantitate aproape dublă de substanță activă de ginsenozid Rg3. În consecință, poate fi mult mai eficient, și poate rezolva numeroase probleme.

 

Efectul ginsengului negru este foarte cuprinzător, iată exemplele cele mai semnificative:

  • Fortificarea sistemului imunitar: 

   Sistemul imunitar trebuie fortificat tot timpul. În jurul nostru peste tot sunt germeni patogeni, și depinde doar de capacitatea de autoapărare a organismului nostru, dacă le putem face față. Cercetările confirmă, că extractul de ginseng are capacitatea de a produce chiar substanțe antimicrobiene, și stimulează activitatea celulelor, astfel mărind capacitatea de autoapărare. Acest lucru poate fi binevenit chiar dacă ești absolut sănătos, deoarece niciodată nu poți ști, când te doboară o răceală, o infecție virală sau bacteriană mai serioasă. Iar dacă ai o boală cronică, fortificarea sistemului tău imunitar poate fi esențială!
  • Îmbunătățirea circulației sanguine: problemele cardiovasculare pot afecta foarte mulți oameni în România, se poate spune, că acestea constituie o boală socială. Printre ele se află hipertensiunea, tulburările de ritm cardiac, ateroscleroza, și multe altele. Ginsengul negru nu le poate rezolva pe toate, dar ajută în cazul multora, de exemplu normalizează tensiunea arterială (tensiunea scăzută o mărește, iar pe cea prea ridicată o scade) – în mod natural, fără medicamente!

  • Eliminarea oboselii: nici oboseala permanentă, cronică nu este un fenomen rar în goana de toate zilele în lumea modernă. Toată lumea se grăbește, nu prea este timp pentru odihnă și deconectare. Ginsengul negru, datorită efectului său revigorant, poate diminua problemele de concentrare cauzate de oboseală, deci poți fi mai în formă, mai agil, prin urmare poți fi mai performant pe toate planurile vieții. Dacă în totdeauna le-ai invidiat pe cei care sunt pe top în fiecare zi a săptămânii, poate acum ai ghicit care este secretul lor!

  • Reglarea glicemiei: La fel ca problemele cardiovasculare, și diabetul este o problemă frecventă a populației. Cercetătorii Universității din Maryland în cursul unui experiment au ajuns la concluzia, că acei pacienți cu diabet tip 2, care au consumat ginseng negru înainte să bea o oarecare băutură răcoritoare, au avut nivele mai scăzute ale glicemiei când s-a făcut analiza la sfârșitul procedeului, decât cei care nu au consumat ginseng. Ginsengul poate fi eficient mai ales în cazul în care consumatorul încă nu are diabet, dar deja au apărut primele simptome prevestitoare ale bolii – prevenirea este cea mai bună metodă de apărare! Are însă efecte benefice și în cazul bolii active, consumarea lui nu este de prisos nici atunci.

  • Îmbunătățirea condiției fizice: Cu toată lumea se întâmplă să simtă, că este doar propria sa umbră, că nu este capabil să fie la nivelul obișnuit, și să-și atingă rezultatele propuse. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă mai înainte ai făcut mișcare, antrenamente în mod regulat, dar dintr-o anumită cauză le-ai întrerupt pentru un timp. Ginsengul negru însă îți poate ameliora condiția fizică – chiar dacă, în mod evident, la acest lucru trebuie să contribui și Tu, fiindcă extractul în sine nu va face miracole. Însă te poate ajuta să obții mai rapid condiția dorită.

  • Efecte anti-îmbătrânire: nimeni nu vrea să îmbătrânească, dar din păcate nimeni nu rezistă ravagiilor timpului, nici în exterior, nici în interior. Nu este însă totuna, cât de repede, cât de simțitor, și cât de vizibil îmbătrânim. Ginsengul negru ajută să întârziem îmbătrânirea, atât aspectele sale exterioare, cât și cele interioare. Cu ajutorul lui îți poți păstra mai mult timp aspectul tineresc, dar îți poți păstra și condiția fizică și energia pentru un timp mai îndelungat.

  • Arderea grăsimilor: efectul ginsengului asupra femeilor nu este o temă atât de larg discutată ca creșterea potenței sexuale la bărbați, deși are efecte benefice pe mai multe planuri și la femei. De exemplu, ajută la arderea grăsimilor, ceea ce deși este super și în cazul bărbaților supraponderali, trebuie să recunoaștem, că de obicei doamnele sunt cele care sunt mai preocupate de greutatea lor corporală. Pe lângă favorizarea arderii grăsimilor, ginsengul negru reduce pofta de mâncare, și accelerează metabolismul, iar aceste trei caracteristici îl fac incredibil de eficient în sprijinul celor care doresc să slăbească. Deci dacă ai vrea să scapi de câteva kilograme în plus, merită să faci ginsengul negru autentic coreean parte integrantă a vieții tale cea de toate zilele!

  • Efecte antiinflamatorii: procesele inflamatorii mai mici sau mai mari deseori ne îngreunează viața, care în anumite cazuri pot fi într-adevăr dureroase. Substanța activă din ginseng împiedică foarte eficient procesele inflamatorii, astfel fiind capabil să aibă ca rezultat o ameliorare semnificativă în scurt timp. Acest fapt a fost dovedit de mai multe experimente coreene. Din acest motiv, consumarea ginsengului negru este recomandată în cazul oricărei boli inflamatorii, deoarece, chiar dacă nu poate vindeca complet zona afectată, cu siguranță poate duce la o ameliorare semnificativă.

  • Stimularea activității cerebrale: ai fost în situația când ar fi trebuit să te concentrezi, dar nu ai reușit? Sau ai această trăire chiar prea des? În acest caz, ginsengul negru poate deveni prietenul tău cel mai bun, deoarece stimulează activitatea cerebrală, și astfel îmbunătățește capacitatea de concentrație, memoria. Conform cercetărilor efectuate în Coreea de Sud, acest fapt este atât de adevărat, încât s-a obținut o ameliorare semnificativă chiar și în cazul celor care suferă de boala Alzheimer, rezultat care s-a menținut și în lunile ulterioare, și doar după o privare mai îndelungată s-au decompensat din nou pacienții tratați. Din toate acestea putem trage concluzia, că ginsengul poate juca în viitor un rol serios în tratarea bolii Alzheimer – chiar dacă aceasta mai necesită destul de multe studii.

  Dacă studiezi mai atent lista, vei vedea, că pe aceasta figurează o mulțime de probleme, care sunt în general caracteristice la o vârstă mai înaintată, dar de multe ori apar deja și la cei între două vârste: probleme de circulație, sistem imunitar mai slăbit, extenuare permanentă, astenie, alterarea funcțiilor cerebrale.

  1-2 puncte dintre acestea afectează pe toată lumea. Numai că de obicei nu le luăm în serios, fiindcă „țin de vârstă”.

  De câte ori ai auzit un om de 40-50 de ani spunând, că are deja tensiunea un pic prea mare, dar nu-i nici o problemă, fiindcă la această vârstă e normal să fie așa? Poate și Tu gândești la fel? Câți oameni cred, că e absolut normal să fie tot timpul obosiți, fiindcă deja nu fac față în același ritm când aveau 20 de ani? La fel, considerăm normal faptul, că nu mai avem mintea brici, nu mai avem sistemul imunitar atât de bun, și suntem mai slabi și din punct de vedere fizic. Ne resemnăm cu ideea, spunând: „Asta-i viața!”.

  Dacă nu am accepta toate astea, dacă am face ceva împotrivă, ne-am putea păstra sănătatea și elanul fizic mult mai mult timp!

  Foarte puțin se vorbește la noi despre prevenirea problemelor, sau despre tratarea primelor simptome ușoare. Deși, cu cât mai repede acționăm, cu atât mai mare este șansa noastră de a opri sau de a încetini considerabil acele procese, care ne pot duce la degradare. Chiar și fără medicamente, cu metode naturale!

  Dacă nu prea îți place să iei medicamente, alege metodele terapeutice naturale – ginsengul negru ajută în cazul multor probleme care „țin de vârstă”!

  ...deseori chiar și în unele la care nici nu ne-am gândi!

  Lista de mai sus este frumoasă, dar nu enumeră nici pe departe toate efectele ginsengului negru.

  Sunt și unele, pe care nu întotdeauna le înțelegem – uneori mai avem și noi surprize când citim feedback-ul cumpărătorilor noștri.

  Nu îmi mai sângerează gingia - Dominik

  „De mai mult de două săptămâni în fiecare dimineața iau o linguriță de ginseg negru cumpărat de la voi în pachet de două sticle. După cum v-am mai scris pe Facebook Messenger, ambalajul, impresia și mesajul produsului este absolut de calitate premium, iar efectele fiziologice și experiența mea de până acum corespund întru totul acestei calități.

  Este foarte probabil, că de la ginseng mi s-a oprit aproape de tot hemoragia gingivală persistentă, fiindcă până acum orice aș fi încercat, toate eforturile mele au fost zadarnice. Pe lângă aceasta sunt mai energic, chiar dacă pe acest plan încă nu am reușit să obțin rezultate deosebite. Însă ameliorarea funcțiilor mele mentale este indiscutabilă, scriind toate acestea la 27 de ani, și afirmând, că mi-a oferit un plus doar în câteva săptămâni.

  Efectele pozitive adiționale, de altfel, le simt și în privința funcțiilor sexuale, mai ales în privința libidoului. Chiar și după o zi epuizantă atât pe plan mental, cât și pe plan fizic, dorința și potența sexuală este categoric la un nivel înalt.

  Am citit studiul amănunțit tradus în limba mea, publicat acum câteva zile despre efectele dovedite, descriere pe care o mulțumesc în numele tuturor consumatorilor. Este un articol exigent, detailat, de care era mare nevoie, mai ales în traducere.”

  Insuficiența glandei suprarenale - Szilvi T.

  „Am încercat ginsengul roșu la sfârșitul lunii august, mărind cantitatea în doze foarte mici. Deoarece efectul s-a format treptat, dar deja după o săptămână am simțit o diferență evidentă a stării mele, cu următoarea ocazie am comandat ginsengul negru.

  Fiind bolnavă la pat, din cauza nivelului scăzut de cortizol, după masa deja îmi era foarte greu să mă scol, iar seara chibzuiam bine orice mișcare. Cu ginsengul negru în două luni am obținut o ameliorare marcată, nici seara nu mai era o problemă atât de mare să mă scol. O infecție și o scădere a greutății corporale din păcate a oprit ameliorarea în noiembrie, dar acest ginseng iarăși mă ajută să mă refac. Datorită caracterului său adaptogen, am mai folosit ginseng și înainte pentru sistemul meu hormonal, dar în ultima vreme ceaiul mi-a putut asigura o oarecare energie, cam pentru 2 ore, în schimb de la fiole mi s-a făcut rău din cauza alergiilor mele alimentare. Acest extract nu mi-a cauzat nici o problemă, dimpotrivă, mi-a ameliorat starea de sănătate.

  Pe baza cunoștințelor mele anterioare, a sfatului medicului și ale experiențelor mele recomand produsul pentru boli endocrine.”

  Mi-au dispărut erupțiile cutanate – Dl. Horváth

  „Am cumpărat ginseng negru de multe ori, și în afară de efectele pozitive, acesta mi-a rezolvat o problemă, care exista de 10 ani. De aproximativ 10-11 ani din când în când îmi apar erupții cutanate, în primul rând pe mâini. Este deosebit de neplăcut, pentru că practic le-am scărpinat până la sângerare. Vă informez cu bucurie, că de când am început să folosesc extractul de ginseng negru, la început erupțiile au apărut mai rar, apoi au dispărut complet. Mulțumesc, Ginseng Negru! Totodată țin să subliniez faptul, că Évike și Balázs au fost în totdeauna deosebit de amabili, pentru că eu comand produsul prin telefon chiar și în această lume modernă. Vă doresc multă sănătate!”

  Astfel de „ameliorări surpriză” sunt posibile deoarece nu suntem la fel, și nici organismul nostru nu funcționează în același fel. Desigur, probabil și efectul ginsengului negru va fi diferit la oameni diferiți. E foarte posibil, că și tu vei simți niște efecte benefice, la care nici nu te așteptai!

  Ginsengul negru și sexul – într-adevăr are și un astfel de efect?

  Ginsengul este cunoscut de foarte multe persoane pentru efectul său de mărire a potenței sexuale. Are într-adevăr o influență asupra activității sexuale, și anume prin faptul, că stimulează circulația sanguină, respectiv mărește producerea testosteronului. De asemenea, ginsenozidul Rg3 din ginsengul negru este un afrodiziac natural, care are efect benefic și asupra dorinței sexuale.

  Totuși, este un pic nedrept, că mulți nu știu nimic altceva despre ginseng, decât că mărește în mod eficient potența sexuală. Desigur, și acest fapt este important, dar efectul ginsengului nu este neglijabil nici la femei: după cum am mai menționat, are efect de producere a dorinței sexuale, ceea ce se evidențiază și în cazul reprezentanților sexului frumos. Libidoul scăzut poate crește la nivelul obișnuit din trecut, dacă consumi ginseng negru cu regularitate!

  La fel de puțin cunoscut este faptul, că ginsengul îi poate ajuta și pe femeile aflate în menopauză: diminuează simptomele neplăcute ale menopauzei, astfel îmbunătățind considerabil calitatea vieții de toate zilele.

  Cum își face efectul ginsengul negru?

  Am mai menționat ginsenozidul Rg3, care este unul dintre substanțele active ale ginsengului negru. Pentru a obține eficiență maximă, utilizăm plante care au 6 ani, deoarece aceasta este vârsta la care conținutul de substanțe active al plantei ajunge la acel nivel de vârf, care deja poate fi valorificat de organism. Însă, chiar și în aceste condiții, e nevoie de o cantitate mare de ginseng:

  Pentru a obține 1 kg de extras este nevoie de 7 kg de plante!

  Pe deasupra, plantele de 6 ani pot fi recoltate doar odată la 8 ani, fiindcă, pentru a obține o calitate mai bună, în acest răstimp solul este lăsat în repaus timp de 2 ani. Acesta este motivul prețului mai ridicat al ginsengului adevărat, de calitate premium – totuși merită să plătim mai mult, pentru că este mult mai eficient! Produsele mai ieftine au un conținut de substanțe active atât de minim, încât nu ne putem aștepta la efect adevărat.

  După recoltarea plantelor de 6 ani, acestea sunt tratate cu aburi de 9 ori pentru a obține ginsengul negru ca produs finit.

  Este posibil ca efectul ginsengului să se facă simțit doar după câteva zile, însă pentru a-și exercita eficiența maximă, merită să fie folosit cel puțin 1 lună!

  [Compararea creșterii conținutului

  de substanțe active (ginsenozide)

  în funcție de vârsta pantei (valoare medie în mg/rădăcină

   

  De doi ani                 De șase ani              Unitate/volum]

  Cum merită să fie consumat?

  Se recomandă, ca doza zilnică de ginseng negru să fie luată dimineața, sau în prima parte a zilei, dar nu este nici o problemă, dacă într-o zi mai aglomerată ne amintim de ea doar după masa. Cu toate acestea, seara nu mai este recomandată să fie introdusă în organism, și anume din cauza efectului său tonifiant! Ai grijă, să nu depășești cantitatea zilnică recomandată, deoarece din cauza conținutului ei de substanțe active trebuie luată cu precauție!

  Ginsengul se găsește în mai multe forme: pulbere, extract, se pregătește în forma unor băuturi, dar de la noi poți procura și cafea cu ginseng! Alege varianta care ți se potrivește cel mai mult!

  Ai mai multe posibilități de a-l introduce în organism:

  • în ceai călduț
  • în suc de fructe
  • sau chiar ca atare. Dacă ți se pare foarte amar, poți să mănânci după aceea o linguriță de miere, apoi să bei apă, așa se neutralizează gustul amar.

  Reguli stricte nu există, încearcă-l, să vezi cum este cel mai bine pentru tine!

  Fapte și prejudecăți – ceea ce se crede greșit despre efectele ginsengului

  Atât printre cei sceptici, cât și printre cei de partea ginsengului există confuzii, care provin din informații prea puține sau neînțelegeri.

  Iată cele mai frecvente opinii eronate:

  • Medicamentele pot fi înlocuite cu ginseng. Cu timpul, este posibil să fie așa, dar în mod sigur nu este recomandată întreruperea imediată a medicației prescrise de medic.
  • Gisengul activează creierul prea tare, deci cauzează tulburări ale somnului. Nu este adevărat! Cu toate că într-adevăr stimulează funcționarea creierului, are efect benefic și asupra somnului – te poți aștepta la un somn mult mai adânc în timpul utilizării.
  • Ginsengul este ca și cafeaua. Mulți cred, că datorită efectului său stimulent funcționează ca și cafeaua: dacă sunt obosit(ă), iau un pic mai mult, și gata. Nu este adevărat! Este important să fie continuă consumarea ginsengului, fără întreruperi sau excese. Nu este permisă depășirea dozei zilnice recomandate, și pe deasupra, ginsengul nu te pune în alertă instantaneu, ca și cafeaua.
  • Capsulele ieftine sunt la fel de bune, ca tipurile mai costisitoare.După cum am mai menționat, din păcate aceste produse nu conțin nici pe departe acea cantitate de substanțe active, ca extrasele de ginseng 100%. E drept, că sunt mai scumpe, dar sunt cu adevărat eficiente, timp ce de la produsele de ginseng cu prețuri infime nu ne putem aștepta la mare lucru, deoarece abia dacă conțin substanțe active. Din această perspectivă cele ieftine sunt de fapt cele costisitoare, fiindcă nu vor avea nici un fel de efect.
  • Aceasta este „doar” o plantă medicinală, deci oricât se poate consuma din ea. Acest lucru nu este adevărat chiar din cauza substanței active: ca și în cazul medicamentelor, nici în cazul produselor cu conținut de substanțe active adevărate nu este recomandată supradozarea! Să respecți în totdeauna cantitatea recomandată!

  Simte-te mai bine pe cale naturală!

  Ginsengul negru, deci, are multiple efecte benefice asupra funcționării organismului nostru. Utilizarea lui poate fi recomandată aproape oricui, dacă este adult, și dacă nu este însărcinată sau nu alăptează.

  Îl poți utiliza, dacă:

  • ai vrea să fii mai ager
  • dacă scopul tău este să ai o stare generală mai bună
  • dacă ai dori o viață sexuală mai activă
  • dacă ai vrea să slăbești mai eficient
  • dacă ai o problemă de sănătate concretă, și dacă ai vrea o ameliorare cât mai considerabilă

  Dacă utilizezi ginsengul negru cu precauție, respectând doza, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la efectele adverse!

  Încearcă-l, și convinge-te singur cât de eficient este ginsengul!

  Magyarul a cikk itt olvasható! Kattints!