Marea escrocherie ginseng din Europa

Marea escrocherie ginseng din Europa

Marea escrocherie ginseng din EuropaÎn Extremul Orient ginsengul, datorită efectului său fiziologic, este cultivat și utilizat deja de sute de ani. Astăzi deja și în România este tot mai recunoscut efectul benefic al acestuia asupra organismului, dar aveți grijă! Nu fiecare preparat ginseng este atât de eficient, cum se spune.

Cultivarea ginsengului, denumit și „esența pământului de forma unui om”, are un trecut de aproximativ 400 de ani. De atunci este cultivată și utilizată această plantă medicinală umbeliferă, care crește în umbră, mai ales în culturile din Extremul Orient.

În Coreea, China și Japonia de mult timp s-a descoperit efectul benefic al ginsengului asupra organismului uman. Oferă o protecție eficientă prin fortificarea sistemului imunitar nu numai în perioada de prevenire a bolilor, ci și pe parcursul tratării acestora, și în perioada de după tratament, fapt pentru care este recomandată utilizarea neîntreruptă a acestuia.

Ginsengul este folosit cu succes pentru ameliorarea simptomelor unor diverse boli: ajută de exemplu la păstrarea nivelului scăzut al glicemiei, fortifică sistemul imunitar, reduce stresul, anxietatea și problemele mentale, atenuează simptomele răcelii și gripei, și pe deasupra, în cazul bărbaților, ajută și în tratarea impotenței. Ajută să fim mai concentrați, și îmbunătățește memoria.

Bineînțeles enumerarea nu este nici pe departe completă, am dorit numai să conturăm multitudinea domeniilor de utilizare. Astfel, nu este de mirare, că și în România a crescut cererea pentru preparatele de ginseng. Nu strică însă, să umblăm cu ochii deschiși printre rafturi.

Ce este marea escrocherie ginseng din Europa?

Marea escrocherie ginseng din Europa înseamnă, că distribuitorii au o predilecție pentru a face șiretlicuri, și a crea neclaritate în legătură cu informațiile pe care le trec pe ambalaj. Din acest motiv devine tot mai greu să decidem, dacă preparatul respectiv de ginseng va fi într-adevăr eficient, sau mai degrabă va contribui doar la efectul placebo.

Deoarece ginsengul are nevoi specifice de cultivare, țările europene – printre care și țara noastră – sunt nevoite să importe această plantă. Datorită cererii tot mai mari, concurența este și ea tot mai mare, deci cei care vor un profit rapid, recoltează și plantele, ale căror conținut de substanțe active este mult mai scăzut, decât cel al unui ginseng matur, de 6-7 ani.

Pentru a prepara 1 kg de extract de ginseng de calitate Premium, avem nevoie de cel puțin 7 kg de rădăcină de ginseng de 6 ani. Această rădăcină bine dezvoltată însă are un conținut de substanțe active de 35 de ori mai mare, decât acea plantă medicinală de 1-2 ani, care se folosește pentru prepararea produselor mai ieftine. Aceasta se poate observa și din diferența de preț.

Marea escrocherie ginseng din Europa

Bineînțeles, aceste produse cu preț mai avantajos sunt accesibile unei clientele mai largi decât extractele mai scumpe, de categorie Premium. Totodată, pentru prețul mai scăzut se sacrifică exact caracteristica cea mai importantă: concentrația mai mare de substanțe active.

În contrast cu produsele menționate, conținutul de substanțe active al ginsengului Roșu și Negru de calitate Premium distribuit de noi este între 6/12 mg/g, iar conținutul de Rg1, Rb1, Rg3 al Extractului Gold este între 13-26 mg/g. Aceste valori, în cazul ginsengului, sunt foarte ridicate, pe care o au doar plantele de 6 ani.

Informații atât de detaliate pe ambalajul produselor mai ieftine nu veți găsi, și nu întâmplător.

Unde se gaseste ginseng in romania? Click aici!

Pentru că cel mai important este conținutul de substanțe active

Șmecheria nu rezidă doar în momentul recoltării: distribuitorii adesea nu conținutul de substanțe active al plantei îl indică pe produsele lor, ci cantitatea de pulbere de ginseng, pe care capsula sau fiola respectivă o conține.

Așa se poate ivi situația, că pe ambalaj cumpărătorul vede inscripția 200 mg/g, totuși preparatul de ginseng nu va fi mai eficient, chiar dimpotrivă! Deoarece se folosesc plante tinere – sugerat de faptul, că nu se menționează vârsta plantei –, pe deasupra sub formă de pulbere, conținutul de substanță activă este doar o fracțiune a calității Premium.

Puteți fi convins(ă) cu fermitate despre eficiența produsului, doar dacă pe ambalaj este indicat și conținutul lui de substanțe active de ginsenozide, și anume lângă locul de origine și vârsta plantei prelucrate. În cazul în care și aceste informații de bază lipsesc, merită să vă gândiți de două ori înainte să cumpărați.

Optați pentru calitatea Premium, clic aici!

Ginseng coreean - produse