colesterol marit

Nivel mare de colesterol? Ginsengul te poate ajuta! - Vitamina care scade colesterolul

Starea de sănătate a unei persoane poate fi dezvăluită de o mulțime de valori dintr-o analiză de laborator. Unul dintre aceste valori este nivelul colesterolului, care fără îndoială este deseori mai mare decât ar trebui. Acest fapt însă rareori este luat în serios, majoritatea celor afectați doar dă din mână, deși n-ar trebui, fiindcă nivelul ridicat de colesterol poate favoriza apariția unor numeroase probleme.

Ce este colesterolul, și ce rol are în organismului nostru?

Colesterolul este un compus organic care aparține lipidelor. În organismul nostru joacă un rol important în numeroase procese, astfel în alcătuirea celulor, respectiv în producerea anumitor hormoni.

Colesterolul este produs de ficat din grăsimile saturate din alimente. Peste tot în corpul nostru se leagă de proteine speciale, prin care ajunge în circulația sanguină. Legându-se de proteine, colesterolul se transformă în lipoproteine. Este de două feluri: colesterolul LDL-ul cu densitate mică, și colesterolul HDL-ul cu densitate mare.

  • LDL colesterol-ul – cel „colesterol rău”: transportă din ficat spre celule. Dacă din acesta se acumulează o cantitate prea mare în sânge, poate deteriora grav pereții vasculari. Se depune sub membrana interioară a arterelor, și rigidizează pereții acestora. Această stare se numește ateroscleroză, a cărei consecințe pot fi de exemplu bolile cardiovasculare.
  • HDL colesterol-ul – cel „colesterol bun”: extrage din sânge excedentar, și îl transportă înapoi în ficat, ceea ce, printre altele, are drept rezultat reducerea riscului formării bolilor sus-amintite. Colesterolul transportat în ficat se transformă, printre altele, în acid colic, care ajută la digestia alimentelor.

Cum poate fi determinat nivelul colesterolului?

Nivelul colesterolului este dezvăluit printr-o simplă analiză de sânge, pentru care nu neapărat trebuie să mergem la laborator, deoarece astăzi deja putem măsura nivelul de colesterol chiar cu ajutorul unor benzi de test.

Acestea funcționează asemănător măsurării glicemiei: este înțepată pulpa degetului, după care sângele astfel obținut este picurat pe banda de test. După aceasta, lipidele din proba de sânge colorează banda de test în câteva minute, și pe baza culorii poate fi determinat nivelul de colesterol. În funcție de lungimea de undă a culorii formate poate fi determinat nivelul colesterolului total din sânge. Dacă însă avem nevoie de o valoare și mai exactă, soluția este analiza de laborator obișnuită.

Care este nivelul normal al colesterolului?

Nivelul normal de colesterol are un interval de referință, dar este important de știu, că valoarea normală poate fi diferită în funcție de vârstă – de exemplu la o vârstă mai înaintată cifra poate fi ceva mai mare, dar și nivelul de colesterol al femeilor fertile este ceva mai ridicat.

Cantitatea totală a colesterolului este considerată normală sub 5 mmol/l. Din aceasta, colesterolul LDL sub 3 mml/l, trigliceridele sub 1,7 mmol/l se încadrează în intervalul de referință. Colesterolul HDL în cazul bărbaților este considerat normal peste 1 mmol/l, timp ce în cazul femeilor peste 1,3 mmol/l.

De ce este problemă, dacă nivelul de colesterol este mare?

Nivelul mare de colesterol duce la boli cardiovasculare, care sunt ținute în evidență ca fiind cauza cea mai frecventă a deceselor din România. Consecința pe termen lung poate fi ateroscleroza, infarctul miocardic, hemoragia cerebrală. Nivelul ridicat de colesterol este asociat deseori cu diabetul zaharat, obezitatea și hipertensiunea.

Din păcate mulți nu se ocupă deloc cu nivelul ridicat de colesterol, deși acesta ar trebui luat în serios, fiindcă dacă în organism există prea mult colesterol rău, riscul bolilor cardiovasculare se poate multiplica. În caz de 6,5 mmol/l riscul este deja dublu, iar la un nivel de colesterol de 7,8 mmol/l este deja triplu!

Care este cauza nivelului prea mare de colesterol?

Colesterolul prea mare în majoritatea cazurilor este rezultatul stilului de viață nesănătos, eroarea regăsindu-se mai ales pe planul alimentației, la care se adaugă și rolul foarte serios al mișcării prea puține, precum și al obezității. Totuși, nu putem afirma, că toate persoanele afectate sunt vinovate pentru nivelul lor prea mare de colesterol. Există și factori genetici predispozanți, respectiv poate fi cauzat și de boli sau medicamente.

Factori genetici sunt de exemplu modificările proteinelor din structura lipoproteinelor, respectiv este evidentă și acumularea familială. Dacă în familie nivelul ridicat de colesterol și bolile cardiovasculare sunt caracteristice, atunci merită să acordăm atenție mai mare acestei probleme. Trebuie să fim atenți mai ales după vârsta de 40 de ani, deoarece nivelul colesterolului la această vârstă are tendința de a se ridica brusc.

Anumite boli, de exemplu problemele renale, hepatice, ale glandei tiroide, precum și diabetul pot de asemenea declanșa creșterea nivelului de colesterol. Modificarea poate surveni și ca efect secundar al unui medicament.  

Ce putem face, dacă nivelul colesterolului este prea mare?

Ca la majoritatea bolilor, și în acest caz este adevărat, că cea mai bună apărare este prevenția, ceea ce este posibilă printr-un mod de viață corect, sănătos. Nivelul colesterolului poate fi reglat și în mod natural într-o anumită măsură, și anume, dacă suntem atenți la alimentație, și dacă facem mișcare în mod regulat. Iar dacă vrem și un pic de protecție în plus, ne-o putem oferi consumând ginseng negru coreean premium.

Ginsengul - scade colesterolul natural

Plantele medicinale au un efect asupra numeroaselor procese din organismul nostru. Astfel, este posibil să tratăm și fără medicamente unele probleme care ne distrug sănătatea în mod permanent.

Și nivelul ridicat de colesterol poate fi tratat acasă, dacă suntem atenți să avem un stil de viață corespunzător. Dacă vrem rezultate și mai bune, putem porni război împotriva lui și cu ginsengul negru. Scăderea nivelului de colesterol cu ginseng funcționează în mod dovedit, căci un studiu a demonstrat efectul extractelor apoase și în etanol ale ginsengului negru asupra nivelului de colesterol al șobolanilor testați (hipercolesterolemiei). După câte știm, aceasta este prima ocazie, când s-a descris un astfel de efect. 

Una dintre caracteristicile cele mai importante ale Ginsengului Negru este, că ameliorează starea vaselor sanguine, și asigură o circulație sanguină mai bună. Prin acest mecanism ginsengul are un rol în eliberarea oxidului de azot, care favorizează lărgirea vaselor, fără nici o reacție adversă. Conform rezultatelor cercetărilor coreene și vest-europene, ginsengul negru astfel poate fi eficient în reducerea nivelului de colesterol.

Ginsengul și ginsenozidele au fost studiate timp îndelungat în privința efectului lor terapeutic asupra vitalității organismului, sistemului imunitar, diferitelor tipuri de cancer, anomaliilor inflamatoare, anomaliilor sistemului nervos, funcționării sistemului reproductiv și bolilor cardiovasculare. Investigațiile cele mai recente au demonstrat faptul, că ginsengul inhibă în mare măsură activitatea in-vitro a lipazei din pancreas*, a redus obezitatea și a ameliorat profilul lipidic plasmatic al rozătoarelor de experiență hrănite cu alimente cu un conținut mare de grăsimi.

Este ginsengul o vitamina care scade colesterolul?

Rezultatele noastre au arătat că ginsengul de șase ani a redus în mod eficient colesterolul total seric viu. Pe lângă aceasta, a ameliorat rata de eficiență a alimentelor (Food Efficiency Ratio – FER), respectiv numărătoarea diferențiată a leucocitelor (White Blood Cells – WBC).

In cat timp scade colesterolul?

Îmbunătățirea este de obicei vizibilă în câteva luni

Din ginseng doar cel mai bun!

Desigur, nu este totuna cu cel fel de produs de ginseng ne străduim să obținem acest rezultat. Ginsengul este o plantă medicinală bine cunoscută, cu diferite caracteristici farmacologice și terapeutice.  Ginsengul negru se prepară prin tratarea cu aburi de nouă ori a ginsengului proaspăt, scop pentru care se utilizează plante de 6 ani, ca să aibă o concentrație cât mai mare de substanțe active.

Ginsengul distribuit de noi provine direct din Coreea de Sud, regiunea Geumsan. Aici plantele în fiecare caz sunt crescute timp de 6 ani înainte să fie recoltate și prelucrate, pentru a obține cea mai bună calitate. Dacă ai vrea să ști mai multe despre cultivarea și prelucrarea ginsengului negru de calitate, aici te poți informa! 

În loc de medicamentele care uneori cauzează numeroase efecte secundare, alege terapia naturală, dacă ai posibilitatea! Menținând un mod de viață sănătos și consumând ginseng îți poți păstra colesterolul din organism la un nivel ideal.

 

Vizionați produsele noastre! Clic aici!

Ginseng Coreean Premium - Produse