Rolul ginsengului în modelarea corpului

Rolul ginsengului în modelarea corpului

Rolul ginsengului în modelarea corpuluiGinsengul coreean sau „esența pământului de forma unui om” nu doar în medicină este utilizat cu drag: datorită efectului său energizant și fortifiant al mușchilor, are un rol important și în body-building-ul conștient. Bineînțeles, numai dacă folosiți un produs de origine controlată, caz în care ginsengul este capabil de o performanță miraculoasă.

Deși conform opiniei generale mai mult doamnele au tendința de a se folosi de forțele tămăduitoare ale naturii, din fericire tot mai mulți sunt și bărbații care recunosc, cât de mult le poate ajuta organismul această plantă medicinală din Extremul Orient. Nu doar datorită efectului său de prevenire a bolilor, ci și în body-building.

Ginsengul din Coreea de Sud are numeroase caracteristici benefice, datorită cărora este deosebit de recomandat sportivilor, culturiștilor: pe lângă faptul, că fortifică sistemul imunitar, și astfel vă face organismul mai rezistent față de efectele externe dăunătoare, nu este neglijabil nici efectul său pozitiv asupra funcționării musculare și valorificării energiei.

Acele ginsenozide miraculoase

Nu este deloc surprinzător faptul, că rolul de plantă medicinală al ginsengului coreean se datorează substanțelor active pe care acesta le conține. Aceste substanțe active se numesc ginsenozide, care, pe lângă numeroase efecte fiziologice impresionante, prin integrarea lor în țesutul muscular, fortifică musculatura.

Rolul ginsengului în modelarea corpuluiAcest efect poate fi simțit deja după câteva săptămâni: nu numai că veți fi capabil(ă) să depuneți un efort fizic mai mare, ci, prin scăderea nivelului glicemiei și mărirea nivelului insulinei, vi se va stabiliza și nivelul de energie, și pe deasupra veți scăpa de stres și oboseală.
Pe lângă astea, ginsengul are un efect pozitiv și asupra circulației sanguine, deoarece crește absorbția oxigenului. Astfel ameliorează imunitatea, iar în timpul unui antrenament intensiv sau unei competiții mărește simțitor nivelul adrenalinei.

Datorită substanțelor sale active are un efect fantastic și asupra capacităților mentale. Veți putea să vă concentrați mai bine, și din cauza efectului său de ameliorare a dispoziției, veți fi mai perseverent atât la antrenamente, cât și cu ocazia competițiilor.

Totodată, nu trebuie să uităm nici de faptul, că datorită efectului său stimulent asupra mușchilor, în caz de leziuni sportive, ginsengul accelerează și procesul de regenerare. Mulțumită efectului său natural, procesul de vindecare începe mai repede.

Pur și simplu veți avea mai multă putere la antrenamente

Dar asta nu noi o spunem, ci un drag client de-al nostru, Andor, care și-a cumpărat primul extract de Ginseng Coreean Negru Premium la începutul verii. Iată sumarul experiențelor sale:

„Eu sunt un om de peste 100 kg, tot timpul în sala de antrenament. În ultimii ani am avut acces la destul de multe lucruri, dar din cauza nenumăratelor efecte secundare am renunțat la aceștia. Ginsengul negru are un efect extraordinar asupra mea! Se vede că are efect asupra circulației sanguine, pentru că am mult mai multă putere la antrenamente de când îl folosesc, e drept, că în loc de acea o linguriță recomandată, fără probleme iau o linguriță dimineața, și încă una înainte de antrenament. După aceea plec noaptea să lucrez un pic, și nu sunt deloc obosit, sau nu chiar așa de obosit, cum eram mai înainte.”

Dar nu vă lăsați păcălit(ă) de escrocheria ginseng din Europa...

...uitați-vă bine la ambalajul produsului ginseng, pe care l-ați ales.

Dacă pe lista ingredientelor nu apare conținutul de substanțe active al ginsengului, numai cantitatea pulberii de ginseng, atunci puteți fi sigur(ă), că acel supliment alimentar nu va fi eficient.

Nu putem accentua destul: ginsengul de calitate Premium trebuie recoltat la vârsta de 6 ani, deoarece la această vârstă se adună substanțele active în concentrația cea mai mare. Dacă pe ambalajul produsului nu este indicat locul de proveniență și vârsta plantei recoltate și utilizate, atunci ginsengul, care constituie baza produsului, a fost recoltat la vârsta de 1-2 ani.

Oricât de tentant ar fi prețul acestor produse, efectele pozitive ale ginsengului în cazul acestor preparate nu le veți simți.

De ce?

Pentru că extractul dens, cu conținut 100% ginseng, preparat din rădăcină de ginseng Coreean Negru și Roșu Premium matură, de 6 ani are un conținut de substanțe active de 35 ori mai mare decât suplimentul alimentar preparat din rădăcină mai tânără. Iar aceasta este o diferență atât de mare, încât nu poate fi trecută cu vederea, nu-i așa?

Rolul ginsengului în modelarea corpului