Ingrijirea tenului în mod natural, din interior – să începem cu ginseng!

Pentru îmbătrânirea pielii sunt răspunzătoare nu doar efecte exterioare, ci și procese interioare. Durata de viață a celulelor noastre scade zilnic, și cu înaintarea vârstei regenerarea este tot mai dificilă. Acest proces natural este accelerat și mai mult de problemele obișnuite, ca deshidratarea, stresul sau somnul insuficient.

Pentru tratarea problemei putem folosi creme și produse cosmetice, dar pe lângă acestea merită să ne gândim și la un tratament interior. Modul de viață sănătos și alimentația echilibrată sunt condiții fundamentale, dar și introducerea vitaminelor și substanțelor antioxidante au o importanță deosebită, dacă este vorba despre prevenirea îmbătrânirii rapide a pielii noastre.

Produsele cosmetice preparate din ginseng, sau cum se mai numește, din „rădăcina vieții”, sunt deosebit de renumite pentru efectul lor de întinerire și eficiența lor împotriva problemelor dermatologice.

Antiîmbătrânire și împrospătare pentru fiecare tip de ten

Ginsengul este cunoscut în medicină și în cosmetică nu doar datorită conținutul său ridicat de vitamine, ci și a concentrației sale mare de antioxidanți. Ceea ce îl fac cu adevărat deosebit sunt efectele lui fiziologice pozitive, printre altele semnificativa lui capacitate de regenerare a celulelor.

Această regenerare se datorează faptului, că ginsengul nu este doar un stimulent, ci facilitează și producerea colagenului în organismul nostru, astfel având un efect deosebit de benefic de încetinire a îmbătrânirii pielii. Umple cu vitalitate și energie straturile pielii, pe care o face nu doar mai frumoasă, ci și mai sănătoasă. Pe lângă efectul său estetic, ginsengul este imbatabil și în eliminarea diferitelor inflamații, leziuni și imperfecțiuni ale pielii.

Din acest motiv ginsengul este o plantă valoroasă din care sunt preparate variate cosmetice, concentrate și extracte. Este recomandat atât pentru uz extern, cât și intern. Multe persoane îl folosesc de exemplu în formă de capsule sau tablete, dar pe lângă extracte se găsește și în forma unor ceaiuri, și este cunoscut ca fiind substanța de bază naturală, cu efect de întinerire a tenului din numeroase  creme și produse cosmetice.

Cum funcționează și de ce?

Înainte să ne gândim, că este vorba iarăși despre un elixir care doar sună pretențios, dar nu are niciun efect, merită să aruncăm o privire asupra efectelor fiziologice ale ginsengului dovedite de cercetări.

Îmbătrânirea pielii noastre începe relativ devreme, deja în jurul vârstei de 25 de ani. La această vârstă celulele noastre deja se regenerează mai greu, și procesul natural poate fi accelerat de bronzare, de somnul insuficient și de vicii.

Mulțumită substanțelor active și mai ales fitonutrienților, ginsengul eliberează radicalii liberi acumulați în piele, astfel accelerând și facilitând metabolismul acesteia. Metabolismul ajută la îndepărtarea mai rapidă a celulelor moarte ale stratului epitelial și la regenerarea pielii, ceea ce poate fi un remediu eficient nu numai împotriva îmbătrânirii premature, dar și împotriva arsurilor solare din timpul verii, și pentru tenul uscat.

Cosmeticele și produsele preparate din ginseng contribuie de asemenea la hidratarea pielii noastre, iar prin facilitarea producției de colagen suprafața pielii devine mai elastică și mai tonifiată.

Tocmai pentru aceasta cosmeticele naturale pe bază de ginseng sunt utile nu numai pentru prevenirea îmbătrânirii, ci și pentru estomparea și chiar eliminarea imperfecțiunilor mai mici ale pielii. Acest fapt demonstrează, că în comparație cu alte plante medicinale puterea ginsengului de întinerire a pielii este remarcabilă.

Rădăcina vieții

Nu este întâmplător, că ginsengul are și o altă denumire foarte expresivă: „rădăcina vieții”. Datorită efectelor sale fiziologice (clic aici) este pomenit de multă lume ca o plantă, care poate fi remediul unor numeroase probleme. Are o mulțime de efecte pozitive atât asupra sănătății fizice, cât și a celei mentale.

În afară de proprietățile sale de îngrijire a tenului, este folosit și pentru reducerea stresului, ca stimulent, sau pentru fortificarea sistemului imunitar, și se poate spune, că utilizându-l cu regularitate contribuie în mare măsură la îmbunătățirea spectaculoasă a calității vieții în general.

Începe îngrijirea tenului din interior, cu o cură de 100 de zile, alege extractele de Ginseng Coreean de o puritate 100%, clic aici!