Generațiile de ginseng și substanțele active de ginseng

Generațiile de ginseng și substanțele active de ginseng

Cercetătorii din Orientul Îndepărtat au descris până în prezent aproape 40 de tipuri de ginsenozide (substanța activă din rădăcina de ginseng). Unul dintre acestea este Rg3, care poate fi considerat un ginsenozid cheie, deoarece poate rezolva o serie de probleme dacă este consumat în cantități adecvate. Acestea sunt fatigabilitatea (cercetări aici și aici), probleme cardiovasculare (mai multe informații aici), probleme de tensiune arterială (mai multe informații aici), probleme de potență (cercetări aici), probleme cu glicemia (cercetări aici), probleme cu memoria (cercetări aici) etc. Pentru materiale de cercetare suplimentare, vă rugăm să faceți clic aici pentru a accesa secțiunea Referințe.

  1. În Coreea de Sud, ginsengul cultivat timp de 6 ani este recoltat și apoi uscat. Rădăcina uscată de ginseng de 6 ani (prima generație de ginseng din punct de vedere al dezvoltării tehnologice) nu conține încă ginsenozidă Rg3.
  2. În urma tratării cu aburi, devine roșu (a doua generație) și conține deja ginsenozidul Rg3, așa se obține ginsengul roșu.
  3. După nouă tratamente cu aburi, rădăcina de ginseng negru (a treia generație) va avea o cantitate de substanță activă de ginsenozid Rg3 aproape dublă în comparație cu ginsengul roșu.
  4. Pentru ca substanța activă de ginsenozidă să fie absorbită și mai bine de organismul uman, se folosește o metodă de fermentație (a patra generație). Ginsengul fermentat conține de 2-8 ori mai mult Rg3 decât rădăcina obișnuită de ginseng roșu (per gram). 
  5. Ginsengul cu enzime este ginseng de generația a cincea. Tehnologia enzimatică transformă ginsenozidele în ginsenozide speciale, multiplicând Rg3 și compușii K, iar astfel se pot obține rezultate și mai rapide și mai bune. (Conform cercetărilor efectuate între 2015 și 2020, compusul K are efecte hepatoprotectoare, antiinflamatorii, antiateroscleroză, antidiabetice, anticancerigene, neuroprotectoare, antiîmbătrânire/de protecție a pielii).
GENERAȚIILE DE GINSENG ȘI SUBSTANȚELE ACTIVE DE GINSENG