Ginkgo biloba si ginseng beneficii – care este diferenta în efectul lor?

Ginkgo biloba beneficii si ginseng beneficii – care este diferenta în efectul lor?

Efectul benefic al plantelor medicinale asupra sănătății este deja dovedit și larg cunoscut în ziua de azi. Deseori, chiar și printre componentele medicamentelor sintetice găsim substanțe active extrase din plante medicinale, dar pentru a exclude efectele secundare și suprasolicitarea organismului, tot mai multe persoane le evită, și mai bine aleg o formă naturală.

Explicația este, că în zilele noastre deja este bine cunoscut faptul, că efectele secundare, reacțiile alergice produse de medicamente de multe ori se datorează aditivilor, nu substanței active în sine. Prin consumarea plantelor medicinale acestea pot fi evitate, deoarece în cazul acestora substanțele active sunt introduse în organism în mod direct, fără adjuvanți. Plantele medicinale, deci, în numeroase cazuri sunt mai sigure decât medicamentele. Însă pentru a fi eficiente, trebuie să știm din care să luăm.

Plantă medicinală, dar care?

Vorbind despre plante medicinale asiatice multora le vine în minte ginsengul și ginkgo biloba, ba chiar le confundă. Ambele plante sunt foarte benefice, și ambele se folosesc în scopuri terapeutice, însă nici efectul, nici eficiența nu este la fel. Îți arătăm ce știe ginkgo biloba și ce ginsengul, ca pe viitor să nu mai existe semne de întrebare și confuzii în această temă.

Acestea trebuie știute despre ginkgo biloba beneficii

Ginkgo biloba este unul dintre cele mai vechi arbori pe Pământ, original din China. Extractul de ginkgo biloba, obținut din frunzele acestei plante, este folosit în suplimente alimentare și este recomandat pentru diverse beneficii pentru sănătate. Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale suplimentelor cu ginkgo biloba sunt capacitatea lor de a combate efectele radicalilor liberi și de a alina dureri de cap. 

Ginkgo biloba, sau în românește arborele pagodelor, este o plantă din Asia ca și ginsengul, dar introdusă deja și în Europa, astfel este mai ușor de procurat. Centrul tradițional al ginsengului este Coreea de Sud, iar ginkgo biloba este în strânsă legătură cu China, unde are o mare însemnătate religioasă, fapt pentru care se găsește în împrejurimile tuturor locurilor sacre.

Ginkgo biloba are frunze de culoarea verde închisă, pețiolate și fructe cărnoase, cu un strat ceros, pe care chinezii le și mănâncă, fiind consumate atât prăjite, cât și fierte. Frunzele lui sunt asemănătoare unui evantai cu mâner. Datorită frumuseții lui în Europa se cultivă ca plantă ornamentală.

De obicei arborele ginkgo biloba poate crește până la o înălțime de 25-30 m. Când e tânăr, este suplu, iar mai târziu coroana lui devine lată, de formă conică. Are scoarța gri maronie, brăzdată, și trunchiul cioturos. Aspectul deosebit însă nu este singurul motiv pentru care arborele pagodelor merită cultivat. Fiindcă această plantă – după cum am mai semnalat – poate fi un remediu în cazul numeroaselor boli și probleme de sănătate, are un efect remarcabil mai ales în cazul bolilor sistemului circulator. Este capabil de a încetini modificările cauzate de scleroza vasculară, facilitează deschiderea noilor vase colaterale, dilatează vasele și stimulează circulația.

Ginkgo biloba beneficii are efect pozitiv asupra memoriei datorită faptului, că ameliorează circulația sanguină și oxigenarea cerebrală. Datorită acestei proprietăți deosebite, la o vârstă mai înaintată poate fi utilizat permanent în vederea păstrării memoriei și prevenirii tulburărilor de memorie, și lângă aceasta are și efect calmant și de ameliorare a tulburărilor de somn. De asemenea, este excelent pentru diminuarea problemelor alergice și astmatice.

Ce trebuie să știm despre ginseng?

În Asia ginsengul este de mii ani un remediu eficient pentru prevenirea bolilor și menținerea tinereții. Ginsengul a fost cândva numit „rădăcina vieții” sau „planta vieții”. Ginsengul, adică panaxul este o plantă umbeliferă, care aparține familiei araliaceelor. Este o plantă perenă cu creștere lentă. Deși are multe soiuri, Coreea poate fi considerată țara lui de baștină.

Ginsengul armonizează funcțiile vegetative, activează funcția scoarței cerebrale și stabilizează echilibrul hormonal. Deși efectul benefic se poate simți chiar după câteva zile, un efect îndelungat se poate obține cu un tratament mai îndelungat. Utilizarea ginsengului este foarte indicat în caz de astenie, lipsă de concentrare, tulburări ale memoriei, stres, insomnie, respectiv în vederea regenerării și vindecării mai rapide după o boală mai îndelungată sau operație, dar în primul rând cu scopul de a încetini procesul de îmbătrânire, și de a menține tinerețea intelectuală.

Ginsengul poate fi soluția în cazul unor boli cronice, ca problemele de tensiune arterială, valori ridicate ale colesterolului, diabetul și diferitele procese inflamatorii, deoarece stimulează circulația sanguină, are efect benefic asupra pereților vasculari, facilitează metabolismul grăsimilor, respectiv este capabil să regleze și nivelul glicemiei. Pe lângă acestea, are capacitatea de a stimula activitatea cerebrală în așa măsură, încât poate avea rezultate semnificative și în cazul celor care suferă de boala Alzheimer.

De asemenea, este renumit și despre efectul său de mărire a virilității, ceea ce se datorează tot faptului, că îmbunătățește circulația sanguină. De altfel, planta medicinală este cunoscută exact datorită acestei proprietăți ale sale, și în mod automat mulți se gândesc la ea ca fiind soluția problemelor de potență sexuală. Ceea ce și este adevărat, însă ar fi o eroare ca această plantă fantastică să fie pusă în mod rigid doar în acest rol, fiindcă are și o mulțime de alte efecte – după cum am descris în prealabil.

Deci care este mai bun? Ginsengul sau ginkgo biloba?

Publicarea rezultatului nu este ușoară, deoarece ambele plante medicinale sunt foarte utile, și au într-adevăr o mulțime de efecte pozitive asupra funcționării organismului și menținerii sănătății. Este clar și faptul, că există o anumită suprapunere a efectelor acestora, ceea ce poate fi una dintre cauzele confundării lor.

Totodată, dacă ne uităm la efectele enumerate, este evident, că efectele ginsengului sunt mai cuprinzătoare, astfel poate oferi o soluție în cazul mai multor boli sau probleme obișnuite. În legătură cu efectele ginsengului s-au făcut foarte multe experimente și investigații, majoritatea lor în Extremul Orient, care documentează toate acestea și în mod oficial.

Trebuie însă știut faptul, că deloc nu este tot una, cum și în ce formă consumăm această plantă medicinală. Această afirmație este valabilă pentru ambele plante, dar mai ales pentru ginseng, deoarece depinde de foarte mulți factori dacă va fi cu adevărat eficient sau nu.

La ce să fii atent(ă) când alegi un preparat?

În cazul ginsengului este foarte adevărat, că este prezent pe piață în mai multe forme, și doar o parte infimă ale acestora sunt realmente eficiente. Aceasta nu se datorează deficienței ginsengului, ci mai degrabă a prelucrării și a modului de recoltare.

Fiindcă ginsengul are proporția cea mai ridicată de substanțe active atunci, când planta are cel puțin 6 ani. Tocmai pentru aceasta, produsele care se găsesc la noi, toate conțin ginseng de 6 ani, ca să aibă un conținut cât mai mare de substanță activă, și astfel preparatele să fie mai eficiente.

Dacă îl consideri deosebit de ieftin, atunci conținutul de substanțe active al preparatului de ginseng este în mod sigur scăzut, deci nu prea poți avea încredere nici în eficiența acestuia. În prospectul majorității preparatelor care există pe piața din România, de obicei greutatea produsului (de ex. a capsulei, fiolei) este specificată în miligrame. Pe cutie este scris, câte miligrame de pulbere de ginseng se găsesc într-o capsulă. ÎNSĂ aceasta nu este egală cu conținutul de substanțe active din pulbere, care de obicei este doar o parte infimă a acesteia. Pe deasupra, de obicei se prepară din ginseng tânăr, astfel absorbția și efectul lor este minim.

Pe drept se poate pune întrebarea: de unde poți ști, dacă ginsengul folosit este de 6 ani? Ei bine, dacă este așa, poți fi absolut sigur(ă), că acest lucru va fi specificat pe cutie. Dacă însă nu găsești nici o informație în legătură cu acesta, de cele mai multe ori asta are un motiv la bază. În mod tipic, produsele fabricate în Coreea de Sud sunt preparate din plante de 6 ani, și nu pot fi procurate ieftin. (Cum ar putea fi ieftin ceva cu care se lucrează timp de 6 ani?)

Din păcate adesea putem întâlni opinii negative nu numai în legătură cu ginsengul, ci și cu alte plante medicinale, de exemplu cu ginkgo biloba. Asta se întâmplă, pentru că oamenii se străduiesc să cumpere preparate cât mai ieftine, iar eficiența acestora este foarte îndoielnică, de cele mai multe ori inexistentă sau minimă.

Nu este deloc totuna cel fel de produs alegi, dacă vrei să îmbunătățești calitatea vieții tale cotidiene. Dacă alegi preparatele adecvate, vei simți repede efectul; trebuie doar să fii atent(ă) să conțină o cantitate corespunzătoare de substanțe active.

Vreau extractul meu preparat din ginseng de 6 ani, clic aici!

Saponin Ginseng CapsulaFermentalt Ginseng Capsule

 

Care este diferența între Ginseng și Ginkgo biloba? - Blog, clic aici!

Vitamine pentru dementa - Tratarea demenței cu plante medicinale? - Blog Clic aici!

 Despre noi și toate drepturile noastre asociate cu acest produs natural, puteți afla mai multe pe site-ul oficial, unde toate drepturile sunt rezervate https://ginsengcoreean.ro